Skip to content Skip to footer
شركة أسامة المساهمة للبناء والتطوير العقاري

OSAMA ANONİM ŞİRKETİ

Osama yapı ve gayrimenkul geliştirme anonim şirketi, 5 temmuz 2022 günü Türkiye kanunları doğrultusunda kurulmuş olup, Silsile Al Rowad şirketinin bağlı şirketi olan Nuriye Limited Şirketi’nin çatısı altında ruhsatlandırılmıştır.

Şirketin vizyonu

Hayalleriniz bizimle gerçekleşecek.

Osama şirketinin mülkleri:

Osama anonim şirketi, Başakşehir belediyesi Yenişehir bölgesinde inşa edilecek olan Al Rowad konut sitesi projesinin birinci aşaması olarak bilinen dev projenin inşa edileceği araziye sahip olmak üzere kurulmuştur. Kanal İstanbul’a manzarası olan arazi 23.150 dönüme sahip olup önümüzdeki yıllarda dev yatırımlara şahitlik edecektir. 

Osama şirketi 450 hissesini yatırımcılara sunmuş olup, hisse alarak yatırım yapanlar şirkette ortak haline gelecekler ve satın aldıkları hisse değeri oranınca karda pay sahibi olacaklardır. 

Yatırımcıya sunulan garantiler

Osama anonim şirketinin yönetim kurulu her bir yatırımcıya satın almış olduğu hisse değerince hisse senedi vermektedir. Yatırımcının sorumluluğu sadece ortak olduğu hisselerin değerini ödemekle sınırlı olup, her türlü idari ve hukuki sorumluluğunun yerine getirilmesi şirketin yönetim kuruluna aittir. 

Osama şirketi niçin kurulmuştur?

Hayalleriniz bizimle gerçekleşecek sloganı altında bu Osama anonim şirketi, Türkiye İstanbul şehrinde Başakşehir belediyesi Kayaşehir bölgesinde yeni İstanbul kanalına bakan bir arazide Al Rowad konut sitesi projesinin birinci fazının inşasına karar vermiştir. 

Osama anonim şirketi tüm detayları ile projenin yönetimini, arazinin satın alınması ve ruhsatlandırılmasından konut projesinin tüm binaları ve hizmet eklentilerinin inşasına kadar üstlenmiş bulunmaktadır. 

Osama anonim şirketi, projenin araştırılması konusunda kanal İstanbul arazileri konusunda uzman bilirkişilerden yardım almış, böylece en başta orta ve düşük gelir seviyesinden yatırımcılara işlemlerin kolaylaştırılması adına, tüm yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmıştır.

Osama anonim şirketinin Al Rowad konut projesindeki görevi

Al Rowad konut projesi birkaç farklı etaba ayrılmış bulunmaktadır. 23.150 dönüm alana sahip arazinin satın alınması bu etaplardan biridir. Arazinin değeri yatırımcılara hisse olarak satışa sunulmuştur. Al Rowad konut sitesi birinci aşama projesinin bu etabı, satışa sunulan hisselerin büyük çoğunluğunun satışı ile tamamlanmıştır.

Projenin uygulama aşamaları

Osama anonim şirketi, projenin uygulanmasını farklı etaplara ayırmış bulunmaktadır.

1. Etap
İmar ruhsatının alınması

Silsile Al Rowad şirketi 23.150 dönüm alana sahip proje arazisini satın almış, satım alım hisselerini Osama anonim şirketi adıyla yatırımcılara sunmuş ve satışa sunulan hisselerin büyük çoğunluğunun satışı tamamlanmıştır.

2. Etap
Obtaining a development permit

Osama şirketi arazinin ruhsatının tarım arazisinden imar arazisine dönüştürülmesi için çalışmalarını yürütmektedir. Bunun için Başakşehir Belediyesi'nden tapu alınmıştır. Şirket tarafından proje için satın alınan arazi Yenişehir olarak bilinen yeni mahalle adı altında belediye tarafından düzenleme aşamasında bulunan ifrazlı bölgede kalmaktadır. Bu bölge yapılacak kanalın iki yakasında Küçükçekmece'den Arnavutköy'e kadar uzanmaktadır. Belediye Yenişehir Bölgesi'nin planlarını tamamlamış, cadde ve konut bölgeleri, genel hizmet alanları ve ulaşım istasyonları gibi düzenlemeleri yapmıştır. The Municipality has completed the plans of the Yenişehir District and made arrangements such as streets and residential areas, general service areas and transportation stations.

3. Etap
Proje planları

Osama anonim şirketi tüm D2 ve D3 proje planlarını tamamlamış bulunmaktadır. Planlamalar belediyeye teslim edilmiş olup, imar ruhsatı beklenmektedir. Planlamalar içerisinde sitedeki her binada dokuz daire ve her dairede birkaç oda olacak şekilde çizimler yapılmış, ayrıca iki katlı ticari kompleks, genel peyzaj, siteye bağlı hizmet merkezi, yüzme havuzu, spor salonu ve kafe gibi detaylar yer almıştır.

4. Etap
Yapı ruhsatının alınması

Proje planlamalarının belediyeye sunumu sonrasında belediye planları onaylayarak yaklaşık 6-7 aylık bir süreç içerisinde yapı ruhsatlarını vermektedir.

5. Etap
İnşaat

Projenin inşa süreci normal hukuki prosedürler doğrultusunda yaklaşık iki buçuk sene sürmektedir. Proje binaları, hizmet tesisleri, yüzme havuzları, peyzaj alanları, ticarethaneler ve siteye bağlı restoranlar tamamen Osama anonim şirketi tarafından tamamlanacaktır.

6. Etap
Dairelerin satışı

7. Etap
Hissedarlara kar dağılımı

Projedeki her bir hissedar, satın almış olduğu hisse değerine göre kardan pay alacaktır.

Al Rowad konut projesi birinci etabının maliki:

Osama anonim şirketi 2022 yılında Türk ticaret kanunu doğrultusunda Türkiye ticaret bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış olup, Al Rowad konut projesi birinci etabının uygulamasını gerçekleştirecektir. Bu şirket Nuriye Limited Şirketi’nin çatısı altında bir şirket olup, Nuriye Limited şirketi ise dünya çevresinde kamu menfaatine dayalı 50 binden fazla proje gerçekleştirmiş olan Silsile Al Rowad şirketinin 2015 yılında kurulmuş olan bir üyesidir. Silsile Al Rowad şirketi Türkiye’de Nuriye şirketine bağlı projeleri uygulayan anonim şirketlerin ana şirketi konumundadır. 

Osama anonim şirketinin arazi özellikleri:

  1. Kanal İstanbul projesi düzenleme bölgesinde kanala panoramik manzaralı ve sadece 350 metre uzaklıkta bulunmaktadır.
  2. Proje Kuzey Marmara bağlantı otoyolunun 600 metre yakınında bulunmaktadır.
  3. Proje arazisi birinci köprüye 3 kilometre, ikinci köprüye ise 5 kilometre uzaklıkta doğrudan manzaralı konumdadır.
  4. Proje Bahçeşehir villalarından sadece 1 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.
  5. Al Rowad konut projesinin arazisi yeni yat limanına sadece 2.3 kilometre mesafede ve doğrudan manzaralı olarak bulunmaktadır. 
  6. Proje arazisi lojistik hizmet bölgesine yakın konumdadır. 
  7. Arazi ana caddeye 55 metre cepheye sahiptir. Bu ise kanal projesi hayata geçtiğinde arazinin fiyatlarının mevcut fiyatlardan kat kat artacağını göstermektedir. 
  8. Arazi yeni İstanbul Havalimanı’na 14 kilometre uzaklıktadır. 
  9. Yenişehir bölgesinin 3. Etap arazileri içerisinde kalmaktadır.

Osama şirketinin ortağı

Arazi değerinden veya konut projesinden hisse satın almak suretiyle Osama anonim şirketinin ortağı olabilir ve şirket ortağı olarak karından pay alabilirsiniz.

Nasıl bizimle yatırımcı olabilirsiniz?

Bizimle beraber Osama anonim şirketinde yatırımcı olmak ve Türkiye’de yatırım yapmak için aşağıdaki evrak ve bilgileri sunmamız gerekmektedir;

  1. Sadece kimliğini ibraz eden Türk vatandaşları hariç, ülkedeki Türk büyükelçiliği tarafından tercüme edilmiş ve onaylanmış bir pasaport (pasaportun tercümesi ve noter onayı).
  2. Yatırımcının Türkiye içindeki adli sicil kaydının ibrazı. Yatırımcının Türk devleti dışında iken sabıka kaydı ibraz etmesi gerekmemektedir.
  3. Yatırımcının e-postası. Yatırımcı ile resmi bir iletişim aracı olarak münhasıran kişisel e-posta yoluyla iletişime geçilecektir.
  4. Yatırımcının telefon numarası.
  5. Yatırımcının Türkiye içinde veya dışında ikamet ediyor olmasına bakılmaksızın Türkiye’deki vergi numarası.
  6. Anonim şirketlerin sahibi şirket olduğu için, masrafları Nouria limited şirketine ait olmak üzere banka havalesi.
  7. Türkiye’de ikamet eden yatırımcının kendisi veya yatırımcı Türkiye sınırları dışında ikamet ediyorsa şirketin kendisi için hukuki vekalet.

Not: 

Yatırımcının gerekli evrakların asıllarını ibraz etmesi gerekmektedir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’na ibraz edilecek ve elektronik olarak imzalanamayacaktır. 

Sorularınız veya sorularınız mı var? şimdi bize ulaşın